Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / News / Europa League: Atalanta închide cu înflorire cea mai bună etapă din istoria sa: așa a fost creată o echipă legendară

Europa League: Atalanta închide cu înflorire cea mai bună etapă din istoria sa: așa a fost creată o echipă legendară

A al patrulea era farmecul. Atalanta, în cele din urmă, a obținut un titlu care avea să încununeze strălucita „era Gasperini” după trei finale de cupă pierdute. Cea mai bună scenă a unui club vechi de un secol și-a primit premiul la Dublin când au făcut ceea ce puțini din afara Bergamo au crezut că pot face. Învingându-l pe invincibilul Bayer Leverkusen al lui Xabi Alonso. În jocul 52 a venit înfrângerea lor… și sărbătoarea Nerazzurri din nordul Italiei. Al doilea titlu, primul de la Cupa Italia din 1963.

Atalanta, sau la „Dea” (Zeița), este un club de familie. Un bun exemplu a fost să-l vezi pe proprietar aplaudând Curva înainte de meci, înainte de a se entuziasma și a plâns când a văzut calea pe care a venit. The Percassi (condus de Antonio, un fost fotbalist care a devenit un om de afaceri de succes după ce și-a agățat ghetele) Au transformat un club de provincie (oricum s-au definit) într-unul dintre cei mai mari din Italia.

Fără resursele lui Juventus, Inter sau Milan, pur și simplu s-au dedicat să facă lucrurile bine. Ceva atât de ușor de spus… și atât de greu de făcut. Au consolidat una dintre cele mai bune cariere din țară, au creat o structură de management de elită și Au angajat un antrenor care să-i conducă spre succes: Gian Piero Gasperini. Grugliasco, cineva care a fost dat afară de la Inter pentru că a încercat să revoluționeze un club relaxat după tripla lui Mourinho, a confirmat toate sentimentele bune pe care le-a manifestat la Genoa. Și după opt ani de laude și laude, își adună medalia.

EFE.

“Folosirea unei apărări în trei a fost considerată o erezie, dar acum toată lumea vrea să joace ca noi. Ideea mea de fotbal este să implicăm pe toată lumea și ne antrenăm foarte mult cu mingea, asta este tema principală”, declara Gasperini cu ani în urmă. Echipa lui a fost „la modă” de mulți ani. Între 2018 și 2021 au fost de trei ori pe locul trei în Serie A, aproape terminând pe locul doi. În 2020 aproape că au ajuns în semifinalele Ligii Campionilor la debut, dar PSG i-a lăsat afară în timpul opririi. cu două goluri de la Marquinhos și Choupo-Moting.

Folosirea unei apărări cu trei oameni a fost considerată o erezie, dar acum toată lumea vrea să joace ca noi

Gian Piero Gasperini

Acum, când mulți le-au uitat, de parcă ar fi fost o dragoste de vară, s-au întors. Gasperini a creat o lucrare nouă, mai completă și mai perfectă, adaptată vremurilor fotbalistice moderne. Mai puțin distractiv, mai eficient.

EFE.

Un viitor… luminos?

Dar cine pune capcana acestui „Dea”? Ce acoperiș au? Cu câțiva ani în urmă, Percassi a deschis ușa investițiilor străine. Bani americani de la Bain Capital pentru a decola. A funcționat… deși deja au închis fiecare an financiar cu cifre în verde. L-au pierdut pe 'Cobra' Sartori (Directorul Sportiv a plecat la Bologna, echipă pe care acum a pus-o în Liga Campionilor) dar l-au semnat pe D'Amico… și a continuat să funcționeze. Și-au cumpărat stadionul de la Consiliul Local Brgamo și l-au renovat. Sunt unul dintre puținele cluburi din Italia care au făcut asta… oricât de puternic ar părea.

Vor juca următoarea Ligă a Campionilor. Ei s-au intors. Dar cu Gasperini? Este îndoiala. Antrenorul italian, deja foarte veteran, ezită. Mai are un an de contract și clubul vrea să-l păstreze… dar Napoli și De Laurentiis îi bat la ușă. Deși nu este centrul tuturor, este o parte fundamentală a istoriei Bergamo. Un erou în orașul lombard. „Dacă rămân la Bergamo? Trebuie să vorbesc cu Președintele… să vedem ce zice. O vom face în următoarele zile. Dacă cineva s-ar gândi să plece, acesta ar fi cel mai bun moment, dar nu vreau să pierd (râde, n.red.)”, a spus el în avanpremieră. Și nu a pierdut.




Source link

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.