Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / News / România realizează a doua victorie într-un Campionat European, prima în 24 de ani

România realizează a doua victorie într-un Campionat European, prima în 24 de ani

RÎntr-un final, umană și-a luat o greutate de pe umeri și a câștigat din nou la un Campionat European. Este surprinzător faptul că o țară cu atât de multă istorie recentă în fotbal abia a obținut a doua victorie într-un Campionat European împotriva Ucrainei (3-0), la a șasea participare la marele competiție europeană de fotbal.

Echipa României, care a debutat în a Euro în Franța 1984a trebuit să aștepte până la a treia sa participare, în Belgia-Olanda 2000 (după Anglia 1996), pentru a câștiga singurul meci din istoria sa într-o Cupă Europeană până în prezent. Mai mult, acea singură victorie a fost istorică pentru că au obținut-o împotriva Anglia (2-3) și a servit la eliminarea celor Trei Lei și, de altfel, la băgarea românilor în sferturi (pe atunci nu existau optimi de finală în competiția europeană).

România 3-0 Ucraina: rezumat și goluri | Cupa Euro (J1)RTVE

Acea victorie și acele sferturi de finalăunde au căzut împotriva Italiei (2-0) au fost singurele bucurii pentru moment, care Română a putut gusta într-o Euro Cup. După acea ediție din 2000 au venit edițiile din 2008 și 2016, fără ca acestea să poată realiza, încă o dată, cele trei puncte în niciuna dintre ele.

În formația care a obținut acea primă victorie istorică în „Euro Cup”, se află figuri istorice ale fotbalului românesc precum Stelea, Filipescu, Popescu, Galca, ContraChivo, Mute…

Trebuia să fie la premieră în Germania 2024 cand Tricolorii Au mai gustat o dată mierile succesului, într-un mod răsunător și cu acel 3-0 împotriva echipei Ucrainei, a priori, favorită la victorie înainte de startul meciului.

Cea mai mare victorie din istoria sa într-un turneu

Victoria României împotriva Ucraina (3-0) a devenit, pe lângă prima victorie într-un Campionat European din 2000, cea mai mare victorie din istoria sa într-un turneu de Cupă Mondială sau de Campionat European.

Antonio CalanniAP

Până acum, românii au reușit să câștige cu 3-1 la debutul lor la Cupa Mondială din 1930 (cu Peru) și împotriva Columbiei în Cupa Mondială 1994. Acum, foaia curată a Nitei a transformat această victorie într-o nouă piatră de hotar pentru fotbalul românesc într-o competiție.

Orice se va întâmpla în viitor în competiția pentru Română, Euro 2024 al său face deja parte din istoria de aur a fotbalului național românesc. Și abia a început…
Source link

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.